Säsongen 2019 slut

Tack alla kunder som köpt tryffel 2019!

Tisdag 17 december skickade vi de sista färska tryfflarna för året. Det finns fortfarande några att hitta där ute, så för gotlänningar kan det ännu bli någon färsk tryffel, men i stort sett är det slut. Kolla på Wisby Ost om du vill ha till nyår!

Säsongen för vår del blev totalt sett mer än dubbelt så bra som fjolårets men ändå bara ungefär halv normalskörd – alltså inget att vara jätteglad över… Det har genomgående varit väldigt många små tryfflar, pga. långa torrperioder tidigt i somras, men det som kännetecknat året är den stora variationen. På vissa håll har det varit helt OK skörd och på andra nästan ingenting. Det beror säkerligen på att vi hade en tämligen torr sommar utan större regnväder, det som kom var åskregn och de faller väldigt lokalt/ojämnt.