Det lider mot jul, en väldigt ojämn säsong nästan slut

Knappt två veckor före jul konstaterar vi att säsongen nästan är över för i år. Vi är ett par stycken som kämpar på med tryffelsöken för att förse alla som vill ha tryffel till jul och nyår, men många plockare har givit upp eftersom det ger för lite nu.

Årets jul- och nyårshelger ligger svårt till för postbefordran, eftersom både jul- och nyårsafton ligger på tisdagar. Vi skickar därför det sista för året tisdag 17 december. Med en normal hållbarhet på färsk tryffel på 8-10 dagar i kyl är det tveksamt om den då håller sig till nyår. Det kan gå om man pysslar om den så att den håller sig torr. Möjligen kan man prova att doppa tryfflarna i sprit för att undvika mögelangrepp. Ser man att den börjar sacka får man lägga den i frysen – förstås inte riktigt samma sak men doften/smaken bevaras då.

Trots allt, Glad och God
🙂 Olof