Östergarn Tryffel AB

Östergarn Tryffel AB är Olof Thomssons företag som håller på med allt inom gotländsk tryffel – plockning, odling, partihandel, event, förädling och produktutveckling. Dessutom odlar Olof sin akademiska sida, är ju agronomie doktor i miljösystemanalys inom ämnet lantbruksteknik, genom att arbeta som projektledare, konsult och forskare. Det handlar då oftast om ämnen som har med miljö, lantbruk, livsmedel och landsbygdsutveckling att göra.

Jobbar 2022-2023 halvtid som forskare inom projektet Framtidssäkrat jordbruk för en hållbar livsmedelsproduktion, där vi undersöker om Sverige skulle kunna bli självförsörjande på baslivsmedel genom att ställa om till ekologiskt kretsloppsjordbruk. Forskarpartners: Artur Granstedt och Lars Jonasson. Finansiär: Vidarstiftelsen.
Den första delen av projektet genomfördes 2020-2021 och den slutrapporten hittar du här. Forskarpartners då var: Artur Granstedt och Carin Martiin. Finansiär: Axel and Margaret Ax:son Johnson Foundation.

Är dessutom bl.a. administratör i Gotlands Lokalfinansiering – den nya mötesplatsen för Gotlands entreprenörer och investerare som vill satsa på projekt med värde för Gotlands utveckling. gotland.lokalfinansiering.se.

Olof skaffar fram all tryffel som Tryffel of Sweden säljer.

Är du intresserad av att jag kommer och kollar om du har tryffel på dina marker, eller kanske vill du ha min hjälp med en miljöutredning av ditt företag, kontakta mig på:

olof@tryffelofsweden.se
070-665 25 84

Tryffel of Sweden är ett gotländskt företag som vill hjälpa Dig uppleva denna läckerhet i form av både förädlade tryffelprodukter och färsk/djupfryst tryffel.