Tryffel i Whisky

Gotländsk Tryffel i Whisky fungerar som en naturlig smaksättare. Tryffelns och whiskyns smaker ”gifter sig” på ett härligt sätt. Mest angenäm känns smaken när den framträder som en ”ton” tillsammans med andra neutrala och fettrika råvaror såsom grädde, smör, crème fraiche, olja, ägg, majonnäs och naturell färskost. Passar även till desserter, t.ex. smaksättning av glass, samt honung.

Vi har såklart valt att kombinera tryffeln med en svensk whisky – varför nöja sig med något sämre? Mackmyra Reserve Elegant, en mild single cask maltwhisky tillverkad på Mackmyra bruk utanför Gävle. Whiskyn har lagrats på Bourbonekfat och används här i sin naturliga ospädda styrka.

Recept och användningstips medföljer i förpackningen.

Ingredienser: Finhackad gotländsk tryffel (63 %) marinerad i Mackmyra Reserve Malt Whisky (37%). Innehåller 19 % alkohol. Nettovikt: 28 g