Studieresa till Hanian, Kina

Susanne och Olof åkte på studieresa med föreningen Produkt Gotland till semesterön Hainan i Kina i månadsskiftet februari-mars 2011. Vi hade ett gemensamt program med studiebesök både på turistattraktioner och företag. Dessutom fick vi vara med på officiella cermonier och middagar där Gotlands landshövding och regionråd skriver vänortsavtal med Hainan. Olof var även med på besöken på universiteten i Haikou och Sanya.
Kul och lärorikt var det! Vi gjorde inga affärer den här gången men det var mycket nyttigt att se hur kineserna satsar. Allting är väldigt ambitiöst och i enormt stor skala. Kanske inget vi skall ta efter i detalj men vi har en del att lära om hur man förpackar upplevelser. Och vi kan nog hjälpa dem en del med miljötänk och ”riktiga” naturupplevelser…

Lämna ett svar